در حالی که هنوز ترور غیر منتظره بی‌نظیر بوتو سوژه اول خبری رسانه‌های جهان است، موضوع مذهب وی از موضوعات مورد علاقه مخاطبان مسلمان و به ویژه ایرانیان به شمار می‌رود.

به گزارش شیعه نیوز به نقل از تابناک، به دلیل فضای خاص و پیچیده پاکستان و قدرت وهابیون افراطی که تاکنون هزاران شیعه را در این کشور به خاک و خون کشیده‌اند، جامعه شیعه این کشور ـ که بنا بر آمارها از جمعیت 17 تا 27 درصدی برخوردار است ـ همواره تلاش کرده با نوعی احتیاط و تقیه روزگار بگذراند.
از همین رو مذهب بی‌نظیر بوتو نیز معمولا مجهول و در پرده ابهام بوده است؛ هرچند شواهدی از تعلق وی به شیعیان وجود دارد.

بنا بر این گزارش، «نصرت بیگم» مادر بی‌نظیر بوتو، هرچند در کراچی پاکستان بزرگ شده، اما متولد ایران (شیراز یا اصفهان) و شیعه بوده و پدربزرگ بی‌نظیر در ایران می‌زیسته است. همچنین نام «ذوالفقار علی» پدر بوتو از دو نام مورد علاقه شیعیان تشکیل شده است، هرچند اهل سنت نیز از این نام‌ها استفاده می‌کنند و شیعه بودن پدر او مشخص نیست.

برخی منابع نیز خاستگاه پدری بی‌نظیر را مربوط به «هزاره» افغانستان می‌دانند که پایگاه اقوام شیعه این کشور به شمار می‌رود. چنان که گفته می‌شود زمانی که درگیری بین بوتو و «داوود» رئیس‌جمهور وقت افغانستان وجود داشته، داوود اظهار کرده که «پشتونستان طرفدار ماست» و در مقابل بی‌نظیر بوتو می‌گوید: «هزاره، قلب افغانستان دست ماست».

بی‌نظیر بوتو هنگام سفر به ایران به زیارت امام رضا (ع) نیز مشرف شد، با این حال، همواره مذهب او جزو ابهامات بوده است. در عین حال، برخی منابع در پاکستان او را فردی مقید به نماز می‌دانند که نماز خود را نیز بر اساس آداب شیعیان به جا می‌آورده است.

این گزارش می‌افزاید: هرچند بی‌نظیر بوتو در زمان نخست‌وزیری خود که مقارن با دوران سازندگی و ریاست‌جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی بوده، روابط گسترده‌ای با ایران داشت، اما این که آیا در صورت به دست گرفت قدرت در پاکستان، وی در بازی‌های بزرگ منطقه‌ای چه تعاملی با ایران می‌توانست داشته باشد، امری است که مورد اختلاف تحلیلگران است.





برچسب ها : 8ربیع الثانی (ولادت امام حسن عسکری